Terugkeren naar binnen. Yoga is een manier van leven, waarbij we de waarde van het leven en levensgeluk in het bewustzijn zoeken. De natuur en haar uitingen worden middelen in plaats van doelen. Het doel is om volledig bewust te worden van het leven.

De term atma sanyama betekent ‘het dirigeren van het bewustzijn terug naar binnen’. Van gehechtheid aan het wereldse terug naar onthechting vanuit het spirituele. Het pad wordt yoga, ofwel sanyama genoemd. 

Het pad en de ervaringen van yogi’s is terug te vinden in verschillende geschriften, beschreven in verschillende talen op verschillende plekken op de wereld. Om atma sanyama te begrijpen, richten wij ons voornamelijk op de Bhagavad Gita, de Yoga Sutra’s van Patanjali en de Upanishads. Daarbij worden we geïnspireerd door Brahmarishi Vishvatma Bawraji en zijn werken en lezingen over de yoga filosofie.  

Atma sanyama is een tijdloze filosofie die bij verdieping elk keer een nieuwe kijk op het leven geeft. Ons doel: het delen van deze inzichten door een vertaalslag te maken van de filosofie naar de huidige tijd. 

In dit universum is het element Vuur overal aanwezig, het kan echter overal zichtbaar worden en altijd in een unieke vorm. Zo is die universele bewustzijn, ‘Ishvar’, overal aanwezig. Het rust in het innerlijk van elk individuele wezen en uit zich in talloze vormen.

                                                                                       Katha upanishad