Activiteiten

Meditatie is een essentieel onderdeel van de yoga. Het brengt ons terug bij de kern van wie we werkelijk zijn. Nu kun je zeggen: ‘dat is een kwestie van dagelijks doen’. Alleen lukt het niet van de ene op de andere dag om naar binnen te keren. Bij het sluiten van je ogen kun je geconfronteerd worden met een wirwar aan gedachten en emoties. Wat maakt het nou zo lastig om in stilte te zijn? Wat kun je doen om het mediteren in het dagelijks leven te ondersteunen en gemakkelijker te maken? En wat kan meditatie je eigenlijk brengen?

Tijdens de workshop Meditatie in het Dagelijks Leven leert yoga- en filosofiedocent Sharesma Soekhai je meer over yoga en meditatie. Ze vertelt je alles over het doel van meditatie en staat stil bij de invloed van motivatie, discipline, leefstijl en voeding op het mediteren. Ze besteedt aandacht aan de obstakels die je tegenkomt als je elke dag gaat zitten en ze geeft je praktische tips die je kunnen helpen bij jouw dagelijkse meditatie. En natuurlijk gaan we oefenen. Sharesma leidt je door een fijne yogaserie ter voorbereiding op de meditatiehouding, waarna we samen gaan mediteren.

Wat: Workshop meditatie in het dagelijks leven
Waar: Yoga038 – Mimosastraat 1V (DOAS), Zwolle
Wanneer: Zaterdag 2 februari 2019
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
Kosten: € 35,-

Meer informatie en opgave:  info@yoga038.nl

Wat: Workshop Yoga in het dagelijks leven
Waar: De Drieslag 30, Dronten, B-YourSelfYoga studio
Wanneer: Zaterdag 16 maart 2019
Tijd: 9:30- 13:30 uur
Kosten: € 30,00 pp incl BTW
Meenemen: eigen lunch, evt eigen mat
Verzorgd: thee

Meer informatie en opgave:  info@b-yourselfyoga.nl

Yoga is eenwording door werkelijk te zijn. Dit inzicht komt vanuit ervaring, ervaring komt voort uit de beoefening.

Yoga beoefening doe je op de mat met de (ademhalings)oefeningen en meditatie. Hierdoor haal je spanning uit je lijf, breng je de ademhaling en zo ook de mind tot rust en kun je dichter bij je Zelf komen. Yoga beperkt zich echter niet tot de mat. Het is een manier om in het te leven staan, wat dagelijks, elk moment, gepraktiseerd kan worden.

Tijdens de workshop besteden we aandacht aan deze leefwijze en ‘mentale beoefening’. We bekijken hoe obstakels die je tegenkomt op de mat, ook te herkennen zijn in het dagelijks leven. En hoe de yoga beoefening en praktische tips kunnen bijdragen aan jouw yoga pad.

Yoga- en filosofiedocente Sharesma Soekhai maakt helder wat yoga je kan brengen en wat het doel van yoga nu eigenlijk is en dat heel concreet!
Daarbij zal ze je ook helpen aan praktische tips voor leefstijl, voeding, motivatie en discipline. Sharsema is er dé persoon voor om de abstracte theorie te verbinden met ons praktische en werkzame leven. 

De workshop bestaat uit een deel praktijk en een deel theorie. Sharesma houdt van interactie, er is  voldoende gelegenheid om vragen te stellen!